Apáknapi Akció!

-20% kedvezmény a kiemelt termékekre...
Apáknapi Akció!

Köszöntsük együtt az Édesapákat!

Minden Apák napi termékre -20% kedvezményt biztosítunk július 21-ig!

Az Apák napját Európa katolikus országaiban már a középkorban is ünnepelték Szent József napján, ami március 19-én van. Számos országban még most is ezen a napon köszöntik az édesapákat.

Világünnepként azonban az USA-ból terjedt el, ahol 1909-ben Sonora Smart Dodd kezdeményezte az ünnepet, akit édesapja egyedül nevelt fel, mert édesanyja korán meghalt. Sonora rengeteget kampányolt az apák napja ünnepléséért, aminek köszönhetően az USA egyre több álamában kezdték átvenni ezt a szokást. 1972-ben Richard Nixon elnök ismerte el hivatalos ünnepként.

Magyarországon (az USA-ban és még számos helyen világszerte) június harmadik vasárnapján ünnepeljük, idén július 21-re esik.

Kis hazánkban csak 1994-óta tartjuk egy Borsod megyei mozgalom kezdeményezésére, ezért Magyarországon még nem honosult meg annyira ez a kedves szokás úgy, mint az Egyesült Államokban.

Az apák szerepének fontosságát számos kutatás és pszichológiai tanulmány is bizonyítja. Az apaságot és a szülői szerepet ünnepeljük ezen a napon. Ilyenkor emlékezünk az apákra, nagyapákra és a többi férfi elődünkre. Ezen a napon eredetileg vörös rózsával köszöntötték az édesapákat, de mivel nálunk még viszonylag fiatal ünnepnek számít, nem alakultak ki bevett szokások, mint például az Anyák napja kapcsán.

Az ajándék lehet egy együtt töltött nap, egy közös élmény, egy tábla csokoládé vagy akár egy üveg ital. A lényeg, hogy ne felejtkezzünk el az Édesapákról!

Érdekesség:

Németországban mindenki máshoz képest eltérő módon ünnepelnek. Áldozó csütörtökön, vagyis a húsvétot követő 40. napon tartják, ami ráadásul munkaszüneti nap. Ezt a napot sokan inkább „férfiak napjának” nevezik, ahol a fiatal férfiak egyfajta beavatási szertartáson esnek át. Ez általában közös italozást, mulatozást jelent.

Most mi is hozzájárulunk egy kicsit az Édesapák megajándékozásához, mert

minden Apák napi termékre -20% kedvezményt biztosítunk!

 

APÁK NAPI AKCIÓS TERMÉKEINK ITT RENDELHETŐEK MEG.

 

Egyéb izgalmas kategóriáink:

BIO ÉDESSÉGEK   VEGÁN CSOKIK   LAKTÓZMENTES ÉDESSÉGEK   GLUTÉNMENTES ÉDESSÉGEK   CUKORMENTES TERMÉKEK