Közeledik a Karácsony...

Ne is menj tovább! Nálunk megtalálod kedvenc csokoládéidat, kekszeidet, kávéidat és teáidat!
Karácsonyi ajánlatunkat az alábbi linken és a főoldalon a kiemelt termékeknél érheted el.
Egy recept ötlettel szeretnénk Nektek kellemes karácsonyi készülődést kívánni:
Csupa-csokitorta
Tészta:
- 2db tojás
- 1 evőkanál víz
- 3 csapott evőkanál cukor
- 3 evőkanál rizsliszt (vagy bármilyen alternatív liszt pl.: mandula, mogyoró, dió…)
- 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 20 dkg Valor 70% étcsokoládé (bátrabbaknak lehet ízesített is! )
- 2 dl habtejszín
- 30 dkg gyümölcs (málna, áfonya, meggy…)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet és a kakaóport, kevés fehérjehabbal lazítjuk. Laza, nagy mozdulatokkal az összes fehérjehabot belekeverjük. 15-20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, 170°C készre sütjük. A formából kivéve lehúzzuk a sütőpapírt róla és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejszín felét felforrósítjuk (de nem forraljuk fel), beletörjük a csokit és elkeverjük benne, majd hozzákeverjük a maradék tejszínt is. Addig keverjük amíg egynemű krémet nem kapunk.
A kihűlt piskótát visszatesszük a formába, eligazítjuk rajta a gyümölcsöket (pár szemet hagyjunk a tetejére dekorációnak), majd ráöntjük a krémet és betesszük a hűtőbe. Hagyjuk állni legalább 1,5-2 órát.
Sütési hőfok: 170°C
Sütési mód: alul-felül sütés
Végül élvezzétek szeretteitek csillogó tekintetét miközben elfogyasztják!