+36-1/256-1674 | info@acsokolades.hu

+36-1/256-1674 | info@acsokolades.hu

Moo Free

A Moo Free gyár 2010-ben jött létre amikor Andrea és Mike Jessop felismerte a tejmentes édességek magas szintű hiányát a piacon. Mivel maguk is érintettek voltak a kérdésben minden erőforrásukat bevetve kezdtek bele a mentes csokoládé termékek gyártásába.

Azóta a Moo Free a tejmentes, gluténmentes, organikus és vegán csokoládék világszerte vezető gyártója. Ennek elérése érdekében a tehén tejet rizstejjel helyettesítik, hogy olyan finom tejcsokoládé ízt hozzanak létre, amely nem igényel egyetlen tehenet sem. A termékek teljesen tejmentes és gluténmentes környezetben készülnek.

A díjnyertes csokoládék tejmentesek, gluténmentesek, búzacsíramentesek, kazeinmentesek, szójamentesek és pálmaolaj mentesek. Vegetáriánusok és vegánok számára is fogyaszthatóak és 2022-től megteremtették a környezetet a mogyorómentes gyártáshoz is.
Minden tejtermék mentes csokoládét szerves és etikus eredetű összetevőből készítenek szórakoztató és környezetbarát csomagolásban. Minden csomagolásuk szigorúan korlátlanul újrahasznosítható vagy már eleve újrahasznosított csomagolásban van.

Prémium tábláik BIO cerifikációval is rendelkeznek, amelyhez a Trinitario Hispaniola kakaóbabokat Dominikáról szállítják. Többi termékükhöz az UTZ/Rainforest Alliance certifikációval rendelkező etikus gazdaságokból származó Afrikai kakaóbabokat használják.

Számukra nagyon fontos a fenntarthatóság minden területen. Emellett aktívan támogatják székhelyük Holsworthy település mindennapjait. Szoros együttműködésben dolgoznak különböző jótékonysági szervezetekkel, többek közt az autisták beilleszkedését támogató csoportokkal amelynek keretében alkalmazottaik több mint 20%-a autizmussal élő ember.