+36-1/256-1674 | info@acsokolades.hu

+36-1/256-1674 | info@acsokolades.hu

Kislexikon

A kakaó és a csokoládé története
12
Okt
Fermentálás
18
Okt

Fermentálás, napon szárítás, válogatás-zsákolás. A kakaó előkészítésének legfontosabb mozzanatai.

Tisztítás, pörkölés
22
Okt

Első lépés a csokoládéhoz...

Csokoládé készítés
15
Okt

A várva-várt pillanat...

Van Houten sajtológépe
22
Okt

Egy rendkívüli találmány története...

Konsírozás
26
Okt

Avagy kenőgyúrás...

Temperálás
26
Okt

Mi is a temperálás és miért olyan fontos?

Kakaóvaj
21
Okt

A sokrétű zsíradék...

Tejpor
27
Okt

Egy fontos összetevő...

Kakaóöv
21
Okt

Nem terem akárhol a kakaó...

Kakaó fajták
21
Okt

Bizony... több is van!

Arriba (Nacional)
12
Okt

Egy igazi karakter...

CCN51
14
Okt

A nagyágyú...

Chuao
14
Okt

Venezuela királynője...

Criollo
15
Okt

Az őskakaó...

Forastero
15
Okt

Az idegen...

Porcelana
21
Okt

A "fehér" kakaó...

Ruby
27
Okt

Igazi rejtély...

Trinitario
27
Okt

A trinidad-i hibrid.

Fehér csokoládé
18
Okt

Csoki vagy nem csoki? Ez itt a kérdés...

Blond
02
Nov

A csokoládék szőkesége...

Ruby csokoládé
27
Okt

A negyedik fajta csokoládé?

Tejcsokoládé
18
Okt

Hogy függ össze a nagy New Yorki-i „mosléktej-botrány” és a világ kedvenc édessége?

Ét-tejcsokoládé
02
Nov

Zavaros ugye? Helyre tesszük!

Étcsokoládé
15
Okt

"Nem tudsz mindenkit boldoggá tenni... nem vagy étcsokoládé!" - tartja a mondás...

Bonbon
14
Okt

Francia eredetű szó, jelentése cukorka...

Couverture csokoládé
15
Okt

Egy nagyon magas minőségű csokoládé...

Croquant
15
Okt

Egy kis ropogtatnivaló...

Fondan
15
Okt

Könnyen olvadó cukor...

Ganache
21
Okt

Nincsen trüffel ganache nélkül...

Gianduja
21
Okt

A torinó-i finomság...

Macaron
02
Nov

A mandulás csók...

Marcipán
21
Okt

Mennyei manna...

Nugát
02
Nov

Mi is az a nugát?

Turrón
21
Okt

A Spanyolok eledele...

Trüffel
02
Nov

A francia szarvasgomba...

FairTrade
15
Okt

Vagy más néven: méltányos kereskedelem...