+36-1/256-1674 | info@acsokolades.hu

+36-1/256-1674 | info@acsokolades.hu

Kislexikon

Ét-tejcsokoládé

2024.01.04 08:00
Ét-tejcsokoládé

Zavaros ugye? Helyre tesszük!

Bizonyára sokan vannak akik találkoztak már ezzel a kifejezéssel és értetlenül álltak felette homlok ráncolva, hogy potosan mi is lehet az a "dark-milk chocolate". Most akkor tejcsokoládé vagy étcsokoládé?

Valójában mindkettő. Egy roppant előnyös házasítása a két klasszikusnak. Hivatalosan a tejcsokoládékhoz soroljuk, de ízvilágában inkább az étcsokoládéra hajaz. Különlegessége, hogy a tejcsokoládénál jóval magasabb a kakaó szárazanyag tartalma, akár 60% is lehet, azonban az étcsokoládétól eltérően tartalmaz tejport.

A tejpor lágyítja az étcsokoládéra jellemző kesernyés ízt, viszont megmaradnak a jellemző mélyebb, kakaós jegyek. Így az inkább tejcsokoládékat kedvelő fogyasztók is megismerkedhetnek egy kicsit az árnyaltabb kakaós ízekkel.