+36-1/256-1674 | info@acsokolades.hu

+36-1/256-1674 | info@acsokolades.hu

Blog

Rainforest Alliance
21
Szept

Mit jelent a békás logó?

FairTrade
18
Szept

A méltányos kereskedelem védjegye.

Turrón
14
Szept

A Spanyolok eledele...

Trüffel
11
Szept

A francia szarvasgomba...

Törökméz
07
Szept

Ide nézz...

Nugát
31
Aug

Mi is az a nugát?

Praliné
04
Szept

Tegyük tisztába a fogalmakat...

Mozart golyó
28
Aug

Mitől Mozart a Mozart golyó és mitől golyó ha talpa van?

Marcipán
24
Aug

Mennyei manna...

Macaron
21
Aug

A mandulás csók...

Krumplicukor
17
Aug

Egy nagy vásári kedvenc...

Instant kávé
14
Aug

Nem szeretjük a tévhiteket...

Gianduja
10
Aug

A torinó-i finomság...

Ganache
07
Aug

Nincsen trüffel ganache nélkül...

Fondan
03
Aug

Könnyen olvadó cukor...

Croquant
31
Júl

Egy kis ropogtatnivaló...

Couverture csokoládé
27
Júl

Egy nagyon magas minőségű csokoládé...

Bonbon
24
Júl

Francia eredetű szó, jelentése cukorka...

Étcsokoládé
20
Júl

"Nem tudsz mindenkit boldoggá tenni... nem vagy étcsokoládé!" - tartja a mondás...

Ét-tejcsokoládé
17
Júl

Zavaros ugye? Helyre tesszük!

Tejcsokoládé
06
Júl

Hogy függ össze a nagy New Yorki-i „mosléktej-botrány” és a világ kedvenc édessége?

Ruby csokoládé
03
Júl

A negyedik fajta csokoládé?

Blond
29
Jún

A csokoládék szőkesége...

Fehér csokoládé
26
Jún

Csoki vagy nem csoki? Ez itt a kérdés...

Trinitario
22
Jún

A trinidad-i hibrid.

Ruby
19
Jún

Igazi rejtély...

Porcelana
15
Jún

A "fehér" kakaó...

Forastero
12
Jún

Az idegen...

Criollo
08
Jún

Az őskakaó...

Chuao
05
Jún

Venezuela királynője...

CCN51
01
Jún

A nagyágyú...

Arriba (Nacional)
29
Máj

Egy igazi karakter...

Kakaó fajták
25
Máj

Bizony... több is van!

Kakaóöv
22
Máj

Nem terem akárhol a kakaó...

Tejpor
18
Máj

Egy fontos összetevő...

Kakaóvaj
15
Máj

A sokrétű zsíradék...

Cukor
11
Máj

A "fehér arany". Mindenki ismeri, mégsem tudunk róla eleget...

Temperálás
08
Máj

Mi is a temperálás és miért olyan fontos?

Konsírozás
04
Máj

Avagy kenőgyúrás...

Van Houten sajtológépe
27
Ápr

Egy rendkívüli találmány története...

Csokoládé készítés
20
Ápr

A várva-várt pillanat...

Tisztítás, pörkölés
17
Ápr

Első lépés a csokoládéhoz...

Fermentálás
13
Ápr

Fermentálás, napon szárítás, válogatás-zsákolás. A kakaó előkészítésének legfontosabb mozzanatai.

A kakaó és a csokoládé története
03
Ápr
UTZ
30
Márc
UTZ

A fenntartható gazdaságok védjegye.