+36-1/256-1674 | info@acsokolades.hu

+36-1/256-1674 | info@acsokolades.hu

Blog

Turrón
04
Márc

A Spanyolok eledele...

Trüffel
29
Febr

A francia szarvasgomba...

Törökméz
26
Febr

Ide nézz...

Praliné
22
Febr

Tegyük tisztába a fogalmakat...

Nugát
19
Febr

Mi is az a nugát?

Mozart golyó
15
Febr

Mitől Mozart a Mozart golyó és mitől golyó ha talpa van?

Marcipán
12
Febr

Mennyei manna...

Macaron
08
Febr

A mandulás csók...

Krumplicukor
05
Febr

Egy nagy vásári kedvenc...

Instant kávé
01
Febr

Nem szeretjük a tévhiteket...

Gianduja
29
Jan

A torinó-i finomság...

Ganache
25
Jan

Nincsen trüffel ganache nélkül...

Fondan
22
Jan

Könnyen olvadó cukor...

Croquant
18
Jan

Egy kis ropogtatnivaló...

Couverture csokoládé
15
Jan

Egy nagyon magas minőségű csokoládé...

Bonbon
11
Jan

Francia eredetű szó, jelentése cukorka...

Étcsokoládé
08
Jan

"Nem tudsz mindenkit boldoggá tenni... nem vagy étcsokoládé!" - tartja a mondás...

Ét-tejcsokoládé
04
Jan

Zavaros ugye? Helyre tesszük!

Tejcsokoládé
21
Dec

Hogy függ össze a nagy New Yorki-i „mosléktej-botrány” és a világ kedvenc édessége?

Blond
14
Dec

A csokoládék szőkesége...

Ruby csokoládé
18
Dec

A negyedik fajta csokoládé?

Fehér csokoládé
11
Dec

Csoki vagy nem csoki? Ez itt a kérdés...

Trinitario
07
Dec

A trinidad-i hibrid.

Ruby
04
Dec

Igazi rejtély...

Porcelana
30
Nov

A "fehér" kakaó...

Forastero
27
Nov

Az idegen...

Criollo
23
Nov

Az őskakaó...

Chuao
20
Nov

Venezuela királynője...

CCN51
16
Nov

A nagyágyú...

Arriba (Nacional)
13
Nov

Egy igazi karakter...

Kakaó fajták
09
Nov

Bizony... több is van!

Kakaóöv
06
Nov

Nem terem akárhol a kakaó...

Tejpor
02
Nov

Egy fontos összetevő...

Kakaóvaj
30
Okt

A sokrétű zsíradék...

Cukor
26
Okt

A "fehér arany". Mindenki ismeri, mégsem tudunk róla eleget...

Temperálás
23
Okt

Mi is a temperálás és miért olyan fontos?

Konsírozás
19
Okt

Avagy kenőgyúrás...

Van Houten sajtológépe
16
Okt

Egy rendkívüli találmány története...

Csokoládé készítés
12
Okt

A várva-várt pillanat...

Tisztítás, pörkölés
09
Okt

Első lépés a csokoládéhoz...

Fermentálás
05
Okt

Fermentálás, napon szárítás, válogatás-zsákolás. A kakaó előkészítésének legfontosabb mozzanatai.

A kakaó és a csokoládé története
28
Szept
UTZ
25
Szept
UTZ

A fenntartható gazdaságok védjegye.

Rainforest Alliance
21
Szept

Mit jelent a békás logó?

FairTrade
18
Szept

A méltányos kereskedelem védjegye.