+36-1/256-1674 | info@acsokolades.hu

+36-1/256-1674 | info@acsokolades.hu

Blog

Criollo
21
Okt

Az őskakaó...

Chuao
17
Okt

Venezuela királynője...

CCN51
14
Okt

A nagyágyú...

Arriba (Nacional)
10
Okt

Egy igazi karakter...

Kakaó fajták
07
Okt

Bizony... több is van!

Kakaóöv
03
Okt

Nem terem akárhol a kakaó...

Tejpor
30
Szept

Egy fontos összetevő...

Kakaóvaj
26
Szept

A sokrétű zsíradék...

Cukor
23
Szept

A "fehér arany". Mindenki ismeri, mégsem tudunk róla eleget...

Temperálás
19
Szept

Mi is a temperálás és miért olyan fontos?

Konsírozás
16
Szept

Avagy kenőgyúrás...

Van Houten sajtológépe
12
Szept

Egy rendkívüli találmány története...

Csokoládé készítés
09
Szept

A várva-várt pillanat...

Tisztítás, pörkölés
05
Szept

Első lépés a csokoládéhoz...

Fermentálás
02
Szept

Fermentálás, napon szárítás, válogatás-zsákolás. A kakaó előkészítésének legfontosabb mozzanatai.

A kakaó és a csokoládé története
26
Aug
UTZ
22
Aug
UTZ

A fenntartható gazdaságok védjegye.

Rainforest Alliance
19
Aug

Mit jelent a békás logó?

FairTrade
15
Aug

A méltányos kereskedelem védjegye.

Turrón
12
Aug

A Spanyolok eledele...

Trüffel
08
Aug

A francia szarvasgomba...

Törökméz
06
Aug

Ide nézz...

Praliné
01
Aug

Tegyük tisztába a fogalmakat...

Nugát
29
Júl

Mi is az a nugát?

Mozart golyó
25
Júl

Mitől Mozart a Mozart golyó és mitől golyó ha talpa van?

Marcipán
22
Júl

Mennyei manna...

Macaron
18
Júl

A mandulás csók...

Krumplicukor
15
Júl

Egy nagy vásári kedvenc...

Instant kávé
11
Júl

Nem szeretjük a tévhiteket...

Gianduja
08
Júl

A torinó-i finomság...

Ganache
04
Júl

Nincsen trüffel ganache nélkül...

Fondan
01
Júl

Könnyen olvadó cukor...

Croquant
27
Jún

Egy kis ropogtatnivaló...

Couverture csokoládé
24
Jún

Egy nagyon magas minőségű csokoládé...

Bonbon
20
Jún

Francia eredetű szó, jelentése cukorka...

Étcsokoládé
17
Jún

"Nem tudsz mindenkit boldoggá tenni... nem vagy étcsokoládé!" - tartja a mondás...

Ét-tejcsokoládé
13
Jún

Zavaros ugye? Helyre tesszük!

Tejcsokoládé
10
Jún

Hogy függ össze a nagy New Yorki-i „mosléktej-botrány” és a világ kedvenc édessége?

Ruby csokoládé
06
Jún

A negyedik fajta csokoládé?

Blond
03
Jún

A csokoládék szőkesége...

Fehér csokoládé
30
Máj

Csoki vagy nem csoki? Ez itt a kérdés...

Trinitario
27
Máj

A trinidad-i hibrid.

Ruby
23
Máj

Igazi rejtély...

Porcelana
20
Máj

A "fehér" kakaó...

Forastero
16
Máj

Az idegen...