+36-1/256-1674 | info@acsokolades.hu

+36-1/256-1674 | info@acsokolades.hu

Blog

FairTrade
23
Márc

A méltányos kereskedelem védjegye.

Turrón
20
Márc

A Spanyolok eledele...

Trüffel
16
Márc

A francia szarvasgomba...

Törökméz
13
Márc

Ide nézz...

Praliné
09
Márc

Tegyük tisztába a fogalmakat...

Nugát
06
Márc

Mi is az a nugát?

Mozart golyó
02
Márc

Mitől Mozart a Mozart golyó és mitől golyó ha talpa van?

Marcipán
27
Febr

Mennyei manna...

Macaron
23
Febr

A mandulás csók...

Krumplicukor
20
Febr

Egy nagy vásári kedvenc...

Instant kávé
16
Febr

Nem szeretjük a tévhiteket...

Gianduja
13
Febr

A torinó-i finomság...

Ganache
09
Febr

Nincsen trüffel ganache nélkül...

Fondan
06
Febr

Könnyen olvadó cukor...

Croquant
02
Febr

Egy kis ropogtatnivaló...

Couverture csokoládé
30
Jan

Egy nagyon magas minőségű csokoládé...

Bonbon
26
Jan

Francia eredetű szó, jelentése cukorka...

Étcsokoládé
23
Jan

"Nem tudsz mindenkit boldoggá tenni... nem vagy étcsokoládé!" - tartja a mondás...

Ét-tejcsokoládé
19
Jan

Zavaros ugye? Helyre tesszük!

Tejcsokoládé
16
Jan

Hogy függ össze a nagy New Yorki-i „mosléktej-botrány” és a világ kedvenc édessége?

Ruby csokoládé
12
Jan

A negyedik fajta csokoládé?

Blond
09
Jan

A csokoládék szőkesége...

Fehér csokoládé
05
Jan

Csoki vagy nem csoki? Ez itt a kérdés...

Trinitario
02
Jan

A trinidad-i hibrid.

Ruby
22
Dec

Igazi rejtély...

Porcelana
19
Dec

A "fehér" kakaó...

Forastero
16
Dec

Az idegen...

Criollo
12
Dec

Az őskakaó...

Chuao
08
Dec

Venezuela királynője...

CCN51
05
Dec

A nagyágyú...

Arriba (Nacional)
01
Dec

Egy igazi karakter...

Kakaó fajták
28
Nov

Bizony... több is van!

Kakaóöv
24
Nov

Nem terem akárhol a kakaó...

Tejpor
21
Nov

Egy fontos összetevő...

Kakaóvaj
17
Nov

A sokrétű zsíradék...

Cukor
14
Nov

A "fehér arany". Mindenki ismeri, mégsem tudunk róla eleget...

Temperálás
10
Nov

Mi is a temperálás és miért olyan fontos?

Konsírozás
07
Nov

Avagy kenőgyúrás...

Van Houten sajtológépe
03
Nov

Egy rendkívüli találmány története...

Csokoládé készítés
27
Okt

A várva-várt pillanat...

Tisztítás, pörkölés
24
Okt

Első lépés a csokoládéhoz...

Fermentálás
20
Okt

Fermentálás, napon szárítás, válogatás-zsákolás. A kakaó előkészítésének legfontosabb mozzanatai.

A kakaó és a csokoládé története
13
Okt
UTZ
10
Okt
UTZ

A fenntartható gazdaságok védjegye.

Rainforest Alliance
06
Okt

Mit jelent a békás logó?